En intervju med en fönsterputsare: Tips och rekommendationer från en expert för rena fönster

Att ha rena fönster kan verkligen göra skillnad i hur ditt hem eller kontor ser ut och känns. Men att rengöra dem kan vara en tidskrävande och utmanande uppgift. För att få experttips om hur man får rena fönster, intervjuade vi Kalle, en erfaren fönsterputsare.

fönsterputsare

Om jobbet

Kalle har arbetat som fönsterputsare i över 15 år och är väl förtrogen med de olika teknikerna som krävs för att få fönstren skinande rena. Han älskar att göra människor glada genom att ge dem rena fönster och trivs verkligen med sitt jobb.

När vi frågade honom vad som är det svåraste med jobbet, svarade han att för fönsterputsare är det att arbeta i regniga eller blåsiga förhållanden. Vi citerar: “Det är inte alltid möjligt för en fönsterputsare att vänta på perfekt väder, så ibland måste vi jobba även om det inte är optimala förhållanden”, säger han.

Kalles bästa tips

Enligt Kalle är det bästa tipset för fönsterputsning att använda rätt verktyg och teknik. Han rekommenderar att använda en mjuk trasa, en fönsterskrapa och ett fönsterputsmedel eller diskmedel som är fettlösande för att få de bästa resultaten.

När det gäller tekniken, föreslår han att man arbetar från toppen av fönstret och neråt, för att undvika droppar och fläckar på nyligen rengjorda ytor. “Arbeta från ena sidan till den andra och torka av verktygen efter varje drag för att undvika repor på fönsterrutorna”, tipsar han om.

Han nämner också att det är viktigt att inte arbeta i direkt solljus eller för varma förhållanden, eftersom det kan göra att fönsterputsmedlet torkar för snabbt och orsakar fläckar och ränder.

Läs om hur du kan organisera ditt hem

Kalle rekommenderar produkter

När det gäller fönsterputsmedel rekommenderar Kalle produkter som är speciellt utformade för fönsterputsning eller diskmedel som är fettlösande och inte lämnar några spår eller fläckar. Han föreslår också att man använder en alkoholbaserad rengöringsmedel för extra svåra fläckar, men att man inte använder för mycket av det eftersom det kan orsaka fläckar eller skador på fönsterkarmarna.

Han påpekar också att det är viktigt att inte använda alltför mycket vatten när man rengör fönster, eftersom det kan orsaka skador på träfönsterkarmar eller läckage i aluminiumfönster. “Det är bättre att använda en fuktig trasa och arbeta i små områden åt gången, för att undvika att fönsterkarmarna blir för blöta”, förklarar han.

Vanliga misstag vid fönsterputsning

När vi frågade Kalle om vanliga misstag som han ser när det gäller fönsterputsning, svarade han att många människor använder fel sorts verktyg eller medel för jobbet. “Att använda en vanlig hushållspapper, till exempel, kan lämna spår eller fluff på fönstret”, säger han.

Han påpekar också att många människor glömmer att rengöra fönsterkarmar och ramar, vilket kan göra att fönstren ser smutsiga ut även efter att de har rengjorts. “Det är viktigt att rengöra hela fönstret, inklusive karmar och ramar, för att få det bästa resultatet”, tipsar han.

Kalles råd till nybörjare

För personer som vill börja rengöra sina egna fönster, men inte vet var de ska börja, föreslår Kalle att de investerar i rätt verktyg och medel. Han rekommenderar också att man övar på mindre fönster först, innan man går vidare till större fönster eller svårare jobb.

Vi citerar: “Ta dig tid och ha tålamod, det tar tid att lära sig tekniken”, säger han. Han påpekar också att det är viktigt att inte ge upp efter första försöket. “Fönsterputsning kan vara en utmanande uppgift, men med rätt teknik och verktyg kan alla lära sig det”, fortsätter han.

Fördelar med att anlita en professionell fönsterputsare

För personer som inte vill göra jobbet själva eller som har stora eller svåra fönster att rengöra, föreslår Kalle att man anlitar en städfirma med professionella fönsterputsare. “Vi har rätt verktyg och utrustning för att göra jobbet snabbt och effektivt”, säger han.

Bor du i Skaraborg och vill ha ett riktigt proffsigt resultat från en fönsterputsare eller andra hushållsnära tjänster kan du anlita en städfirma i Skövde som erbjuder allt från fönsterputsning, flyttstädning till hemstädning och byggstädning. De har erfarenhet, kunskap och rätt verktyg för att putsa dina fönster på ett effektivt sätt, vilket ger dig mer tid till annat.

Han påpekar också att det finns andra fördelar med att anlita en professionell fönsterputsare, som att man kan spara tid och undvika risken för skador på fönster eller fönsterkarmar.

Fönsterman

Läs mer om ångtvättens funktion.

Besök allthingsbright för att lära dig om SEO och bloggning.

Besök även myfitnessexpert för träningstips.

Back To Top